• Magazine Groom MTJK
  • Tijdelijk kantoor

Betrokken ondernemen

Ik heb betrokken ondernemen hoog in het vaandel staan en geef hieraan dicht bij huis betekenis. Ik help kleine organisaties met hun communicatievraagstukken. Door ieder in zijn kracht te laten, door ieders eigen expertise in te zetten, maken we gezamenlijk iets moois.

Ik werk non profit voor zeer uiteenlopende organisaties en initiatieven. Ook de werkzaamheden zijn zeer gevarieerd: denk aan het inzetten van expertise rond perscontacten, nieuwsbrieven, publicaties, social media en internet. Maar ook hielp ik een starter die allerlei ideeën in zijn hoofd had, maar deze niet op papier kreeg. Dan help ik, gewoon om iemand anders op weg te helpen, zonder daar iets voor terug te verwachten. Het resultaat van die ander is dan de beloning. Een greep uit de voorbeelden:

Menteam Jannes Kinds
Vierspan ponymenner Jannes Kinds behoort tot de top 10 van de wereld. Ik ondersteun het menteam met algeheel communicatieadvies, het werven van sponsoren en het uitvoeren van sponsorevenementen. Daarnaast is er een nieuwe website gelanceerd en is Team Kinds bekend op Facebook en Twitter. 

Stichting Behoud Rolderkerk
In 1998 is de Stichting Behoud Rolder Kerk (SBRK) opgericht, waarin kerkelijke en niet-kerkelijke inwoners van Rolde en omgeving samenwerken om gelden bijeen te brengen voor het groot onderhoud. Ik zit in het bestuur en heb de portefeuille communicatie en postiionering SBRK onder mijn hoede.

Galerie Drentsche Aa
Bij openingen van exposities van deze in Balloo gevestigde galerie verzorgen ik en mijn man Derk steevast de openingswoorden en publiciteit op social media. 

Schoolkrant 't Gogghie
De schoolkrantredactie van CS Vincent van Gogh in Assen kreeg van mij redactie- en communicatieadvies voor de maandelijks terugkerende schoolkrant 't Gogghie. Met een workshop 'hoe maak ik een schoolkrant' werd de redactie op weg geholpen met de aanpak.

Beauty@home
Voor Beauty@home verzorg ik de periodieke nieuwsbrief. Ook bied ik ondersteuning bij commerciële acties.